Fitness lifestyle aneb jak jsem se stala posedlá

Nemáš sixpack? nejsi nic..
   Tak přesně tahle domněnka mi znepříjemňuje život už poměrně dlouhou dobu. V poslední době se dost rozšířil #fitnesslifestyle, neboli zdravý životní styl. Mě osobně tento způsob života také pohltil. Bohužel jak v tom dobrém, tak i ve špatném slova smyslu a právě na ty stinné stránky bych chtěla poukázat v tomto článku.
   Každý máme nějaký důvod k tomu, proč chceme změnit svou postavu. Někdo chce zhubnout, nabrat svaly a nebo se prostě jen cítit svěží a fit. I já měla svůj důvod a překvapivě v tom byl kluk :D A protože jsem #instagrammaniac ( a ano, nemůžu si ty hashtagy odpustit ani v jednom článku :D ), tak jsem samozřejmě hned začala sledovat nespočet fitnessaček, které jely 100% #cleaneating, a když takhle jí ony, tak já přeci musím taky! Během pár měsíců se tedy 90% z potravin stalo mým úhlavním nepřítelem. Mou oblíbenou snickersku jsem viděla jako 14 kostek cukru, smažák jako odporný přepálený olej a slazené nápoje jako hromadu plavajících sacharidů. Vlastně jsem vůbec neřešila, jak to jídlo chutná, ale jen z čeho se skládá.
   Každé ráno při cestě do školy na mě ze všech sociálních sítí vyskakovaly dokonale vyrýsované postavy s pevným zadkem a nádherným opálením. A moje sebevědomí každým dnem klesalo. Pomalu, ale jistě jsem si začala vtloukat do hlavy, že jen holky s tímto typem postavy se mohou líbit klukům, a proto nemám šanci si nějakého najít. Takže jsem cvičila, jedla potraviny o jejichž chuti jsem měla před tímto budováním "dokonalé postavy" dost pochybnosti a zdá se, že jsem byla na nejlepší cestě k tomu, abych dosáhla svého. JENŽE! výsledky nepřicházely tak rychle, jak bych očekávala. Ba naopak, začala jsem přibírat. To všechno mě tak hrozně stresovalo, že střídaly #cleaneating dny s #cheatdays, kterých bylo o dost víc, protože jsem ten stres paradoxně zaháněla jídlem.
   A pak mi jedna má skvělá kamarádka otevřela konečně oči. Připomněla mi, jak důležité je mít rád svou postavu a celkově sebe sama. Protože při hubnutí/budování svalové hmoty je vedle stravy a cvičení důležitá psychika. Myslím si, že je fajn, když je holka hezky zpevněná a všechno se jí netřepe, ale vážně by dokonalá postava měla být naší hlavní životní prioritou?  Někdo má cvičení jako koníček a určitou formu relaxu a přesně tak by to mělo být. Nic se nesmí přehánět a s omezováním se to platí dvojnásob.
   Místo počítání kalorií a věčného prohlížení před zrcadlem se tedy teď učím mít se ráda a vážit si toho, jaká jsem. A světe div se, ono to na kluky platí tisíckrát víc, než ta má vytoužená postava snů, na které i tak nepřestávám makat. A bez stresu ;) 
Takže #loveyourbody & #nostress ♥

Komentáře

  1. Koti.. nádherně napsáno..určitě máš jednoho velkého fanouška a někoho..kdo bude blog pravidelně navštěvovat..jen tak dál! Máš mojí podporu!😍💙

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recept na oreo dortík

(Ne)žila jsem

Jak jsem se zbavila záchvatovitého přejídání