Holky proti holkám

   Možná proto, že má silnější stehna, velký nos a nebo prostě jen proto, že je to nová holka tvého bývalého, stačí ti to jako důvod, aby jsi ostatní přesvědčovala o tom, jak je vlastně hrozná.

  Občas bych si přála být kluk. Všechno si řeknou narovinu, neřeší blbosti a když už to jinak nejde, tak se prostě poperou a všechno je zas ok. Zatímco holky si hrají na nejlepší kamarádky, říkají si sladké řečičky, ale jen co se rozloučí, už jedna druhou pomlouvá.

  Tím jsem ale trochu odbočila. Chtěla jsem říct, že mě mrzí, že holky nedrží při sobě. Copak víme, jaké ta holka o které máme předsudky má ve skutečnosti problémy? Všechny máme nějaké pozlátko, které prezentujeme společnosti, ale není to ani polovina z toho, co doopravdy cítíme,žijeme. Každá má něco, co se jí na sobě nelíbí. Ta krásná hubená holka se stydí za malý zadek a ta holka při těle by zas dala cokoli, aby ho měla alespoň trochu jako ona. Nechci teď ale holky dělit na "tlusté" a "hubené", protože na to ani žádné měřítko neexistuje. Spíš tím chci říct, že každá máme něco, co by jsme n sobě chtěly změnit a než začneme soudit ostatní, měly by jsme se zamyslet nad tím, jestli my jsme tak dokonalé, jak by jsme očekávaly od jiných.

  Co kdyby jsi si, až potkáš krásnou holku, řekla "Bože, ta je krásná", usmála se a prostě jí to ze srdce přála?

  Co kdyby jsi až přijde tlustší holka do fitka a uvidíš, jak se v tom plácá, místo posmívání by jsi za ní přišla a nabídl jí pomoc?

  Co kdyby až zjistíš, že ten kluk co se ti líbí je zadaný, jsi mu prostě dala pokoj a vcítila se do jeho holky, kterou by nevěra bolela stejně jako tebe?

  A co kdyby jsi přestala řešit bejvalky svého současného kluka ( pokud ti k tomu tedy nedává důvod) a nebo se nezajímala a nové holky svého ex? Ani jedno z toho ti v životě nijak nepomůže, takže je to jen zbytečné mrhání energie.

  Co myslíš? Kdyby jsme byly trochu více empatické a jedna druhou nedrbala, nebylo by nám holkám líp?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recept na oreo dortík

(Ne)žila jsem

Jak jsem se zbavila záchvatovitého přejídání